Topluluk beyninde yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm adetlı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i kavramak derunin tıklayın.
Yangın bapsı, yangın merdiveninin yalım ve dumandan korunup katların arasına yada dirim alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. örgüda bulunan insanoğluın güvenliğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının muayene altına tuzakınmasında önemli bir gösteriş oynar.
Dolgular ile kapı münhalluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda basit açılacak şekilde yangın kapısı güvenlik kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.
Yangın Bapları ısı ve duman sızdırmadığı sinein insanoğluın dumandan zehirlenmesine duvar olan ivedili hâlet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere umum ordu olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.
Yangın baplarının güvenlik sertifikaları da bedelını etkileyen bir faktördür. Baplar, EN yahut UL kabilinden standartlara uygunluğu onaylayan sertifikalara sahip olmalıdır.
Kanatlardan biri durağan tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile suhuletle açılması sağlanabilir.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına nazaran belli yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) belirli durumlara gereğince TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.
Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Yangın Kapısı Fiyatları Özellikleri tüm bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Bu makalede, yangın çıkış baplarının ne olduğunu, kesinlikle çhileıştığını, niçin önemli olduklarını Yangın Çıkış Kapısı ve dizayn ve hizmetının nite binalması gerektiğini ele alacağız.
Açılıp - kapanma nöbetlevinin problemsiz yerine getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında makul periyotlarla bu hâlet kontrol edilmelidir.
Tuzakışdoneş merkezi, sinema, meslek, sayrılarevi kabilinden tıknaz hayat alanlarında yangın kapısı kullanmaı güvenliği arttırır. Apartmanlar, üretimlik, otel gibi binalarda da müstacel çıkış bapları yangın çabucak kullanılır ve kombine tahliyeleri kolaylaştırır. Yangın kapılarının bir özelliği ise zelzele kabilinden durumlarda kilitlenmemesidir. İçeriden açılabilen yangın kapıları haricen açılamadığından hırsızlara karşı caydırıcıdır.
Yangın merdiveni kapılarında çkızılışan bir itme çubuğu bulunmalıdır. Yangın kapısında conta, boşluk ve menteşeler denetleme edilmelidir.
Yangın kapısı ivedili çıkış midein kullanılacaksa o dönem zaruri koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.
üste yangın kapısı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çıkan birfena şirket da bulunmaktadır. Bu Yangın Merdiveni Kapısı firmalar kendilerine özgü binaların yangın baplarının nite olmasını istiyorlar ise o talepleri sessiz bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.